11. emisija serijala „Mladi i građanski aktivizam„ OSNAŽIVANJE SAVJETA MLADIH – VAŽAN INSTRUMENT NJIHOVOG VEĆEG AKTIVIZMA

Print Friendly, PDF & Email

Intervju: Goran Biličić, predsjednik splitske udruge INFO zone Split nositelja projekta „Savjet mladih – kako dalje„

U Zagrebu je u listopadu u organizaciji INFO ZONE iz Splita održano završno događanje projekta “Savjeti mladih – kako dalje?”. INFO zona kontinuirano radi na pitanjima većeg i kvalitetnijeg uključivanja mladih u javni društveni i politički život, a ovaj projekt realizirala je uz suradnju i partnerstvo s norveškom općinom Lindesnes, udrugom  “Delta” iz Rijeke te Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške.

Jedan od glavnih ciljeva projekta  bio je osnaživanje sudjelovanja mladih u savjetodavnim tijelima županija, gradova i općina odnosno savjetima mladih . Savjeti mladih bi trebali biti značajan instrument osnaživanja većeg sudjelovanja mladih u društvenom životu njihovih zajednica, ali se stječe dojam da te institucije nisu saživjele, da su relativno anonimne i bez većeg utjecaja. Da li dojama vara i što pokazuje projekt INFO zone Split odnosno kako dalje poticati i razvijati rad ovih potencijalno važnih institucija razgovarali smo s predsjednikom ove splitske udruge Goranom Biličićem koji je na početku i predstavio sam projekt …..

Ovu emisiju možete u bilo koje vrijeme preuzeti i poslušati sa linka

https://voca.ro/12yQTzlbsarc

Institut STINE

Show More